Buddha, aki valójában se nem kövér, se nem hoz szerencsét
2016. december 25. írta: msparis

Buddha, aki valójában se nem kövér, se nem hoz szerencsét

Repül az idő

Kettőt pislantunk és már nem 6-ossal kezdődik az utazás időpontja hanem, 3-assal, egész pontosan 36 nap van még az indulásig. Egyszerűen kimondani is hihetetlen, van benne valami nagyon izgalmas. Legalábbis nekünk. Sok dolgot kell még elintéznünk.

Lassan vége karácsonynak, gondolom mindenki dugig ette magát mindenféle földi jóval. Mindjárt vége az évnek is, nemsokára ki kell találnotok mi lesz az újévi fogadalmatok. Nekem ilyen nincsen, szerintem most vagy soha, nem tudok várni új évig. Ha valamit el kell kezdeni, vagy le kell zárni, most a legjobb idő rá. 

Kínai mikulás

Szabadidőnk nem sok, látszik, hogy az utolsó blogbejegyzés is tíz napja volt, ez leginkább annak köszönhető hogy egy percre sem állunk meg. Viszont, amikor meg van egy kis idő leülni, egyből Thaiföld kerül a középpontba. Elég sokat olvasok róla. Szeretek felkészülni, amennyire csak lehet. Kaptunk karácsonyra egy Thaiföld útikönyvet, amit már természetesen el is kezdtünk lapozgatni, olvasni. Annyi sok információ után nem tudom, miért csak most ötlött föl bennem, hogy van nekem egy Buddha szobrom, de egyáltalán nem hasonlít a könyvekben, ismertetőkben lévőkhöz. Hát mondom ennek sürgősen utána kell járni, így nem lehet aludni, ki kell derítenem mi folyik itt. 15712903_1294081403968126_1108989297_n.jpg

Thaiföldön a Buddhák a könyvek, képek szerint vékonyak, nem mosolyognak annyira, mint az enyém a polcon, ráadásul inkább magasabbnak gondolnám Buddhát azok alapján. 

Nem fogunk ám álmatlanul aludni emiatt tovább. Kiderült, hogy Buddha bizony se nem volt kövér, se nem volt kopasz! Ráadásul az a "Buddha" aki a nappali polcán csücsül valójában nem is Buddha...ő ugyanis egy "kínai mikulás" kérlek alássan.Ő valójában egy kínai, dagi szerzetes, a 10. századból, aki ajándékokat, édességet vitt a gyerekeknek. Pu-Taj néven vált ismertté, rendkívül népszerű mesefigurává nőtte ki magát, sokan azt gondolták, hogy ő maga Buddha reinkarnációja. A gazdagsággal, jószerencsével, boldogsággal, nagylelkűséggel társították. Igazából nincs köze a valódi Buddhához, sem a valláshoz, de mégis összefonódott vele ez a kis nevető szobor alak. Szájhagyomány útján terjedt el róla, hogy ha megsimogatjuk a hasát, szerencsénk lesz.

Az igazi Buddha kinézete rejtély, mert csak később kerültek elő róla feljegyzések. Volt egy 32 pontos lista, ahol a lehető legjobb tulajdonságokat sorolták fel róla. Buddha eredeti neve Gautama Sziddhárta valamikor I.E. 6. 4. században tanított Kelet-Indiában, nevéhez köthető a buddhizmus vallás. Mélyebben most nem mennék bele, Buddha munkásságába, de a titokra fény derült. :-) buddha.jpg

Na gyerünk karácsony, round two! Még nem ettünk elég mézeskalácsot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr9012072591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása