Miért annyira népszerű Thaiföld? Miért pont Thaiföld?
2016. december 30. írta: msparis

Miért annyira népszerű Thaiföld? Miért pont Thaiföld?

Év vége

Húúú, már csak 1 nap van ebből az évből! És 31 az utazásig! Nagy valószínűséggel ez lesz az év utolsó bejegyzése, és ezzel kívánunk boldog új évet mindenkinek! Annyira szalad az idő, pár hónappal ezelőtt nem sejtettem, hogy blogot fogok írni, vagy hogy utazni fogok, nem is egyedül! :-) De ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, határozza el magát és ne sokat gondolkozzon! Ha mást nem bökj rá a térképen egy pontra, aztán hopp, indulás! Mondhatnám, hogy valahogy így volt Mr. T-vel is, amikor tavaly ilyentájt elhatározta, hogy "új levegőre" van szüksége. Aztán persze utánaolvasott, ami nem vette el a kedvét és februárban már élvezhette a  tengerparti napsütést. Nem bánta meg! Olyannyira nem, hogy nem zárkózott el attól, hogy visszatérjen még. Engem pedig kíváncsivá tett. Szeretem a meleget, szeretek új dolgokat megismerni, szeretek utazni. A hosszú repülőúttal nehezen barátkoztam, de az úticél majd kárpótol.

Mr. T és a leírások, beszámolók Thaiföldet úgy jellemzik, hogy "MÁS VILÁG". Hogy kell ezt értelmezni? A minap tettünk egy kis kiruccanást, Magyarország keleti csücskébe. Egy kis faluban töltöttünk két napot, amit a nyugalom és a béke ural. Nincs az a "budapesti rohanás", nem érezhető a pénz hajszolása, a fogyasztói társadalom akkor mértékben, mint a fővárosban. Ott rohanunk. Feladatokat oldunk meg, problémákat kreálunk, időnként szenvedünk. Hajtunk egymás mellett, de nem egymással. Élünk egymás mellett, de nem egymással. Csak ajánlani tudom, hogy aki teheti néha vonuljon el a nagyvárostól és álljon meg egy kicsit. Szükséges. Feltölt. Csak fogd meg a kedvesed kezét, vagy öleld át és nézzétek a naplementét, a telefont pedig nyugodtan Budapesten hagyhatod. Szívd magadba a friss vidéki levegőt!

Ez nem Thaiföld

15697235_559241790947316_2713759221977605404_n.jpg

Hát így jellemzik Thaiföldet is. Nem pont Bangkokra gondolok, de délebbre, a kevésbé népszerű helyeken érezheted ezt. Ha egyedül utazol magadra találhatsz. Elképzelhető, hogy ez egy új "én" lesz, elképzelhető, hogy ebbe régi emberek, szokások nem fognak beleférni. De a változás nem csak állandó, de néha kell is. 

Nemrég sokat olvashattunk egy bizonyos "Bróker Marcsiról", akiről bevallom én soha ezelőtt nem hallottam, de akkor olvastam egy cikket, hogy miért pont Belizt választotta. A cikk kitér más magyar "maffiózókra" is, akiket viszont Thaiföldről hoztak haza...oda menekültek. Gondolom az sem véletlen. Hazánk nem túl ékes szereplőin túl egyébként rengeteg backpacker/hátizsákos utazó is Thaifölddel kezdi utazását.

Mi szól még Thaiföld mellett?

Arról már korábban írtam, hogy az élet Thaiföldön hasonló vagy egy kicsit talán olcsóbb is mint itthon. (A repülőjegy az az egyedüli ami nem olcsó, attól függően, hogy mikor veszed, 130 000 Ft-tól 180 000 Ft-ig tehetsz rá szert. Közvetlen járat nincs, egy átszállással minimum számolnod kell. Mi Dubaiban fogunk átszállni, így megfeleztük a kicsit több, mint 11 órás utat. Előreláthatólag 10,5 órát kell várakoznunk Dubaiban)

Bangkok önmagában is különleges lesz egy 2 milliós nagyvároshoz szokott magunkfajtának, ott ugyanis 14 millióan laknak. Rengeteg monumentális, lenyűgöző templom (A thaiok Watoknak hívják ezeket), Buddha fog minket fogadni. Délebbre utazva pedig csodálatosan kék tengerpartok, hatalmas sziklák várnak majd. Bangkokot elhagyva Phuketen töltünk egy kis időt, meglátogatjuk Kho Phi Phi-t, Krabit, utána pedig Kho Lantán fogjuk tölteni a hátralévő időt. Kho Lanta nem annyira népszerű, mint mondjuk Phuket, de ennek kifejezetten örülünk.

Ez Thaiföld

hai.jpg

Fázni sem fogunk, ez is egy fontos szempont nekünk. Megismerünk egy teljesen más kultúrát. A thaiokat nagyon nyitott, mosolygós, vendégszerető embereknek mondják. Inkább pozitívabb gondolkodásúak, boldogság veszi őket körül. Békesség és nyugalom. Lassulás a nyüzsgés helyett. Egy kicsit megállunk. HOGY ÉLJÜNK! 

Kíváncsian, izgatottan várom az élményeket, az új benyomásokat.

LEGYEN MINDENKINEK OLYAN 2017, AMILYENNEK SZERETNÉ! Ha régóta vágysz elmenni valahova, ne halogasd tovább! Legyen 2017, az amikor belevágsz! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr9712084531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása