5+1 hasznos tipp utazás előtt
2017. január 25. írta: msparis

5+1 hasznos tipp utazás előtt

Nagyon közel...már csak öt nap itthon! Nagyon gyorsan teltek a hetek! Miközben éljük hétköznapjainkat, természetesen az utazás körüli teendőkkel is foglalkozunk. Összegyűjtöttünk pár dolgot, amikre érdemes odafigyelni utazás előtt.

1. Legelőször is, mi még itthon elintéztük a vízumot, így kinn már nem kell vele foglalkozni, csak hosszabbítást kérni. Jelenleg 30+30 napra lehet turista vízumot igényelni ingyen. Ennek mindig kérdezzetek utána, mert sokszor ellentmondásos információk vannak a világhálón

2. Az útlevelünkről és a személyi igazolványunkról másolatot készítettünk, amit elviszünk magunkkal. 

buffer-1143485_960_720.jpg

3. Repülőjegy foglalásnál a helyjegyet 48 órával a gép indulása előtt lehet lefoglalni ingyenesen (Emirates). Ha korábban akarod lefoglalni plusz díja van. Eleinte úgy tudtuk, hogy ha 8 óránál többet kell várakozni, kapunk szállást az átszállási ponton. Ez nem így van! Felhívtuk a légitársaság ügyfélszolgálatát, ahol elmondták, hogy nekünk nem jár szállás. Úgy tudjuk, hogy ezt bizonyos elköltött összeg után adják. (1100 dollár/fő) A repülőn viszont tudsz menüt választani, lehetőség van speciális menü választására is (glutén mentes, diabetikus, alacsony szénhidrát tartalmú stb). Ezt tartalmazza a repjegy ára. Az online repülőjegyet ki kell nyomtatni.

4. Egyszer utazás előtt nem árt, ha végzünk egy próbapakolást, így legalább tudjuk, hogy mi az, ami még esetleg kellhet. Figyeljünk a feladható poggyász súlyhatárokra.

luggage-1650174_960_720.jpg

5. Ajánlott itthon megvenni a naptejet (legalábbis Thaiföldre tartóknak, mert ott bizony 8e Ft körül mozog az ára). Akinek gyógyszerre, kontaktlencsére egyéb egészségügyi dologra szüksége van ne hagyja az utolsó pillanatra annak beszerzését. 

+1 tipp

Ha az elektronikai cikkeket fel szeretnénk adni poggyászba, nagyon jól csomagoljuk be, de ha egy mód van rá inkább a kézipoggyászba vigyük.

 fotók: pixabay.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr5412155009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása