2 nap Bangkokban
2017. február 05. írta: msparis

2 nap Bangkokban

Avagy 5 ok miért látogass el Bangkokba

Pompa, fényűzés, mindig tiszta utcák, friss szmogmentes levegő...nos ha ezeket keresed, akkor biztos, hogy nem érdemes megtenned a közel 11 órás repülőutat Budapestről. Ha viszont kíváncsi vagy egy kb. 14 millió fős nyüzsgő fővárosra, ha szeretnél egy kicsit más kultúrát megismerni, elszakadni a jól megszokott dolgoktól, ne habozz elindulni. 

photostudio_1486307744021.jpg

Ami elsőre szembetűnt, hogy amint megérkeztünk eltűnt a feszültség az arcokról. Nemcsak a mienkről. Hiába hatalmasak a dugók és vezetnek igazán máshogy mint otthon, sehol egy káromkodás, vagy dühöngő sofőr. Persze dudálnak, de mintha csak megszokásból tennék. A vezetési stílusuk merőben más, hát finoman fogalmazva mennek, mint az állat, rengeteg motoros, hopp egyszer csak ott terem a semmiből, hogy a kocsik között lavírozva a frászt hozza a turistákra. A nagyobb zebráknál egyébként rendőrök segítik át a gyalogosokat. Másutt nagyon kell figyelni az átkelésre, nem fognak megállni, ráadásul baloldali közlekedés van, viszont ennek ellenére nem kizárt, hogy váratlan irányból fog jönni a jármű.

A hotel recepción mosolygósak, barátságosak voltak, csakúgy mint az utcai árusok. Itt átszáll mindenkire ez a nyugalom, rengeteg nemzetiségű turistával találkoztunk, mindenki kedves, jókedvű.

A másik, ami megragadott minket az elhunyt királyt övező tisztelet. Mindenütt hatalmas arcképek, fekete-fehér szalagok a korlátokon, épületeken. A királyt nem szabad szídni, azért börtönbünetés jár. Talán ez az a tisztelet, ami általánosságban is igaz a thaiokra, tisztelettel bánnak embertársaikkal is. Legalábbis velünk azok voltak.

A harmadik ok, amiért jó még itt lenni azok az árak. A Khao San Roadon, ami a turisták között az egyik legnépszerűbb utca, simán találunk elfogadható árakat. Sokan mondják, hogy a helyiek le akarják húzni a külföldieket. Lehet, hogy bepróbálkoznak, de nagyon könnyen tudsz alkudni és máris olcsóbban utazhatsz, vásárolhatsz. A 7/11 boltok árai pedig egyszerűen nagyon barátságosak, egy dobozos cola 100 Ft alatt van. Ami tetszik még ezekben az üzletekben, hogy tudsz venni szendvicset, készételt és meg is melegítik ha kéred.

A negyedik ok, vagyis élmény, ha Bangkokban vagy mindenképpen próbáld ki a tuk-tukot. A tuk-tuk egy helyi közlekedési eszköz, félig nyitott, háromfős (plusz a sofőr). Persze ha már alkudozás után felültél, kapaszkodjál, mert a sofőr nem finomkodik, száguld ha tud! Óriási élmény ilyen módon részt venni a bangkoki közlekedésben.

photostudio_1486307367822.jpg

Az ötödik, ami tetszett, hogy hiába a hatalmas város, hatalmas épületekkel és hatalmas autóforgalommal, dugóval, mégis jut bőven zöld terület. Benn a belvárosban is, amit Budapesten hiányolok. Rengeteg fa, növény veszi körül az épületeket. Kedvencünk lett a Lumphini park, a tóval, a sok pálmafával, növényekkel, na meg a varánusszal egyedi élményt kaptunk, benn a város közepén.

Összességében szerettük, de nem bánjuk, hogy csak pár napot töltöttünk ott, mi a tengerpartot várjuk igazán. A legnagyobb nevezetességek megnézhetőek pár nap alatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr8012184512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása