7 változás, amit az internetnek köszönhetünk
2017. május 18. írta: msparis

7 változás, amit az internetnek köszönhetünk

Ma van az internet világnapja! Ma már nem sokan tudnák elképzelni az életüket nélküle!

Az internet kifejezés nemzetközileg elterjedt szó, az angol eredetű internetwork szóból ered, ami magyarul leginkább ’hálózatok hálózata’-ként adható vissza, szó szerint hálózatok közötti-t jelent. Az internet az egész világot körülölelő számítógép-hálózat, hatalmas rendszer, amely kisebb számítógép-hálózatokat fog össze. Ennek eredménye egyfajta kibertér, amely a valódi világ mellett alternatív teret biztosít. Az internet a számítógépek összekötéséből jött létre, hogy az egymástól teljesen különböző hálózatok egymással átlátszó módon tudjanak elektronikus leveleket cserélni, állományokat továbbítani. (forrás: wikipédia)

imac-606765_960_720.jpg

Az elmúlt években alaposan felforgatta életünket. Íme 7 változás, amit az internet elterjedése okozott.

1. Közelebb kerültek országok, szokások, legalábbis ebben a virtuális térben. Rengeteg olvasnivalót találunk, tájékozódhatunk úti célunkról, élménybeszámolókat olvashatunk, könnyebben el tudjuk dönteni, hogy érdekes-e az adott ország számunkra, mire kell figyelnünk. Ráadásul a képek segítségével szinte már a fotelben ülve is ott érezhetjük magunkat.

2. Felgyorsult az információáramlás, nőtt az információéhség, és közben hozzászoktunk, hogy pár kattintással már el is érjük azt. 

3. Ha szállást keresünk, már nem az a legfontosabb, hogy van-e TV vagy  hűtő sokkal inkább elsődleges szempont az, hogy van-e wifi. Szinte egy lépést nem tudunk tenni internet nélkül!

4. 2004-ben berobbant a köztudatba a közösségi média. Bár eleinte itthon nem volt annyira népszerű, ma már több, mint 5 millió felhasználója van hazánkban is.

5. A közösségi média megjelenésével új állások alakulnak ki:  kereslet van online szakértőre, weboldal készítőkre bloggerre, vloggerre

tree-200795_960_720.jpg

6. Reggelente, munkába igyekezve, már nem az újságpapír zörgésé a főszerep a metrón, egyre többen telefonjukon olvassák a híreket, tájékozódnak az aktualitásokról.

7. Rengeteg mindent megosztunk egymással, selfiezünk, képeket készítünk, feltöltjük, megosztjuk életünket, autónkat, utazásunkat, ételt, könyvet, ruhát rendelünk, mindezt néhány kattintással

Szerintetek milyen változást köszönhetünk még az internetnek?

(Fotók: pixabay)

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr1612513195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása