Az ezerarcú kerület, avagy miért vegyek lakást Újbudán?
2017. március 15. írta: msparis

Az ezerarcú kerület, avagy miért vegyek lakást Újbudán?

Korábban írtam, hogy "civilben" ingatlanokkal foglalkozom. Álljon hát most itt egy cikk, az oly sokak által kedvelt és szívemnek kedves 11. kerületről.

Ez az a kerület, ahol több, mint öt éve rovom a köreim, ahol szinte nincs olyan négyzetméter, ahol még nem jártam, ahol a legtöbb ingatlan típust megtalálod, ahol te is otthonra lelhetsz.
Se nem koszos, se nem tiszta, se nem zajos, se nem csöndes, se nem nyüzsgő, se nem kihalt. De mégis, ez az a hely, ahol van pezsgés és gyér forgalmú utca, ahol van zaj és csend, ahol van tisztaság és néha kevésbé tiszta utca. Ahol minden évben felújítják a Fehérvári utat, de idén a Bartók Béla utat is, sőt a villamoshálózat nagy részét is, de ahol néha járhatatlanná toldozott foltozott utakon autózhatsz.
Újbuda az a hely, ahol megtalálod a lakásod, ha egyetemre készülsz és nem akarsz órákkal korábban kelni, hogy odaérj az óráidra, ahol biztonságban tudhatod a családodat, kellemes, zöld környezetben, ahol egy hosszú nap után akár a teraszodról csodálhatod Pest fényeit egy pohár zamatos bor társaságában. Ahol megleled a kecód, ha nagypolgárit vennél, ha garzonra vágysz, ha belváros közelit keresel, vagy a város zajától távolabbit.

1374907_626732934036313_445281038_n.jpg

A népszerűségnek ára van


A népszerűség már csak ilyen. Felmérések kimutatták, hogy budai oldalon a 11. kerület a legkeresettebb, legfelkapottabb. A kerület persze nem is kicsi, a főváros legnépesebbike. Az biztos, hogy az árak az elmúlt egy-két évben nagymértékben emelkedtek. Ez az a kerület, ahol egy 2 szobás jobb fekvésű panel lakásért 18-20 millió forintot is ki kell fizetned. Ahol vehetsz tégla lakást, újat vagy régit, ahol vehetsz panelt, szigeteltet, vagy nem szigeteltet, ahol vehetsz kicsi és hatalmas családi házat is. Ahol a beruházók szívesen építik fel soklakásos társasházaikat. Ahol a panellakásod árából kis kertes házat vehetsz Budapest vonzáskörzetében.

Egy kis történelem

Jelenleg 21 városrészből áll, 1930ban alapították, területe 33, 49km2. Régebben Szenimrevárosnak hívták, csak 2005ben kapta az Újbuda elnevezést. Újbuda nem egy városrész hanem az egész kerület átfogó neve. Valtozatos domborzati viszonyok uralják, hegyvidékesebb részei nyugodtabbak, békésebbek, inkább a családok és idősebbek körében közkedveltek. Belsőbb részei a fiatalok körében a legnépszerűbbek, de itt is találkozhatunk mindenféle korosztállyal. Legnépesebb városrésze Kelenföld.

igazolas_021.jpg

Szinte minden karnyújtásnyira

Újbuda az a kerület, ahol a villamosok hétköznap 5 percenként viszik utasaikat a Belvárosba vagy a 3. kerületig, ahol a 4 metró percek alatt elrepít a Keletibe, ahol a Kelenföldi pályaudvarról másfél óra alatt eljuthatunk a Balatonra. A 11. kerület, az a kerület ahol megszámlálhatatlan kisbolt, helyi vállalkozás könnyíti meg számunkra az életet, ahol a legnagyobb bevásárlóközpontban örömmel látják a kutyádat is. Ahol van orvosi rendelő és kórház, uszoda és Duna part, megannyi hangulatos kávézó, étterem és pub, kisebb és nagyobb pénztárcájúaknak is. A hely, ahol színvonalas iskolák, óvodák és bölcsik várják a gyerekeket. Ahol karácsonykor nem érdemes kihagyni a Bartók Béla út díszkivilágítását
A kerület, ahol lakni kell egyszer, ahol lakni jó, aki egyszer ideköltözik, nem tud tőle szabadulni többé.

bridge-1254361_960_720.jpg

 Fotók: pixabay+saját

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr4212339209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása