5 csillagos strandok a  Balaton partján
2017. július 05. írta: msparis

5 csillagos strandok a Balaton partján

A Balatoni Szövetség idén 33 strandnak adott Kék Hullám Zászló minősítést. Tíz strand kapta meg a legmagasabb, 5 csillagos zászlót, a többi három vagy négy csillagos lett. A Balaton partján 90 hivatalos strand található, mindegyik kapott felhívást. Idén a 13. alkalom, hogy átadásra került a minősítést jelző zászló, és 2017-ben kiugróan nőtt a strandok színvonala.

A zászló kiosztása előtt megnézik a strandok elérhető szolgáltatásait, a nyilvános wc-k állapotát, tisztaságát. Pontozzák a családbarát programok, játszóterek színvonalát. Azt is figyelembe veszik, hogy van-e sportpálya, milyen a vízminőség, illetve van-e árnyékos rész, milyen a part. Szempont, hogy a strand a kisgyermekes családoknak is nyújt-e megfelelő és biztonságos kikapcsolódást.

Érdekesség, hogy a legtöbb 5 csillagos minősítést kapott strand a Balaton északi partján van, sőt a déli parton csak Balatonlelle Napfény strandja kapta meg a legmagasabb minősítést.

Nézzük meg, mitől olyan jók ezek a strandok! Az alábbiakban az 5 kedvencemet mutatom meg részletesebben.

 Balatonlelle Napfény strand

Tengeri hangulatot ígér a déli part egyik legkedveltebb strandja. A Napfény strand igazi gyermekparadicsom. A partszakasz homokos, lassan mélyülő, a sekély vízben a legkisebbek is biztonságosan pancsolhatnak és építhetik meg a déli part legszebb homokvárait. A Napfény a vonatállomástól mindössze pár percre található, de az autóval érkezők is könnyen találnak maguknak parkolóhelyet a hatalmas parkolóban, ami ingyenes. A kerékpárosokra is gondoltak, biciklitárolókat alakítottak ki. A nyár elmaradhatatlan étkeivel természetesen megtöltheted korgó gyomrodat, úgymint palacsinta, lángos, hamburger, ezekből nem lesz hiány. Játszótér, trambulin, sportpálya is van, sőt külön belépőért kipróbálhatod a strandon épült élményfürdő részt is. A Balaton vize pedig évről évre egyre tisztább, Lellén már-már áttetsző a víz. Senkit ne tévesszen meg a retro külső, nem fog csalódni a Napfényben.

Cím: 8638 Balatonlelle, Napospart u.

lelle.jpg

Keszthely Városi strand

Keszthelyt nem csak a strand miatt érdemes felkeresni, a városban esős idő esetén sem maradunk program nélkül. A Festetics kastélyról szinte mindenki hallott már. A Helikon parkot nemrégiben felújították, kellemes sétát tehetünk itt. A parkhoz közel helyezkedik el a Városi Strand, melyet idén szintén 5 csillaggal tüntetett ki a Balaton Szövetség. A strand modern, minden igényt kielégítő, a jegy ára tartalmazza a Balaton alakú élménymedence használatát is. A merészek óriáscsúszdán száguldhatnak a vízbe, a kisebbeknek játszótér épült. Röplabda, strandfoci pálya várja a sportolni vágyókat. Napozóágyat is tudsz bérelni, illetve kipróbálhatod a minigolfot és a trambulint is. A vizesblokkok felújítottak. Különlegessége a vízbe nyúló napozó móló.

Cím: 8360 Keszthely, Csík Ferenc sétány 

keszthely-80089_960_720.jpg

Vonyarcvashegy Lido strand

A fiatalok körében a legnépszerűbb, de a családok is szeretik a sok szolgáltatást nyújtó Lido strandot. Egyedisége a szörfiskolában rejlik, de emellett vízisípálya, fitneszpark is emeli a strand színvonalát. A partszakasz homokos, ezért a kisgyermekek is nagyon élvezik az itt eltöltött időt. Az apróságokat Játszóház és játszótér is várja. Éhségedet, szomjúságodat étteremben vagy büfében csillapíthatod.

Cím: 8314 Vonyarcvashegy, Fürdő u. 1.

Balatonakali Községi strand

Balatonakali csodálatos környezetben fekvő település a Balaton északi oldalán. Strandja is nagy népszerűségnek örvend, a családosok, baráti társaságok körében is. Kisgyermekeknek külön partszakaszt alakítottak ki. A strandon játszótér és homokozó is van. Szerencsére nem kell sorban állni az illemhelyeknél, erről a 22 férfi és 16 női wc gondoskodik. A mozgássérültekről sem feledkeztek meg, nekik a vízbe jutást rámpa segíti. Aki szereti a kempingezés hangulatát, a strand melletti kempingben foglalhat szállást. Lángos nélkül ezen a strandon sem maradsz. A gyümölcsözőben pedig speciális gyümölcsös alapú ételek és italok kóstolhatók.

Cím: 8243 Balatonakali, Balaton utca 1.

akali.jpg

Szigliget Községi strandfürdője

Szigligetről sokaknak jut eszébe a különleges nádtetős házak látképe. Kirándulás helyszínéül is tökéletes választás, a Szigligeti vár könnyed sétával elérhető. A lélegzetelállító panorámáért megéri felmenni! A várséta után irány a strand, ahol tiszta víz, magas minőségű szolgáltatások várnak. A strand körül ingyenesen parkolhatsz. Évről-évre fejlődik a strand és sok ezer látogatót szolgál ki a nyári szezonban. A gyerkőcök kedvence a sekély homokos partszakasz, ahol szebbnél szebb homokvárakat építhetnek. A sportosabb röplabdázhatnak, focizhatnak, tollasozhatnak. A strandon árnyékos részt is bőven találsz.

Cím: Strand címe: 8264 Szigliget, Soponyai utca, 887/2 hrsz

lake-balaton-249713_960_720.jpg

szigliget1.jpg

Reméljük, hogy az idei nyár rengeteg napsütéssel és jó idővel kényeztet majd, és lesz alkalmad kipróbálni akár az összes strandot. A legmagasabb Kék Hullám Zászló minősítést megkapta még Balatongyörök Községi strandja, Balatonfüred Esterházy és Kisfaludy strandja, Csopak Község strandja és Gyenesdiás Diási strandja is.

Neked melyik a kedvenc balatoni strandod?

 

 /Fotók: saját és Pixabay/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr5112641915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása